Nie, konto jest jedynie blokowane do końca danego miesiąca. Klient ma możliwość powiększenia konta do wyższego pakietu dopłacając jedynie różnicę w cenach (dokładną kwotę wylicza system po kontakcie z BOK).
Czy odpowiedź była pomocna?
Przeczytaj również
Jak uzyskać rabat / zniżkę do zamówienia? (Zobacz: 351)
Rozwiązanie umowy (zamknięcie usług) (Zobacz: 1403)
Zakres darmowej pomocy technicznej (Zobacz: 438)
Czy konta posiadają dostęp do CRON TABS (harmonogram zadań)? (Zobacz: 4978)
Dlaczego kontakt odbywa się jedynie przez system zgłoszeń (ticketów)? (Zobacz: 2001)

Powered by WHMCompleteSolution